Sous vide kokbok – Topp 5

Denna topp 5 lista omfattar de viktigaste och mest inspirerande uppslagsverken för sous vide matlagning. Det är böcker som ger en bra information, otroliga bilder, och sous vide recepten kommer du kunna använda i årtionden framöver.

Sous vide kokbok – De bästa och mest inspirerande

Kriterierna vi har tittat på är nyttan av boken, teknisk information såsom tillagningstider, temperaturer, innovativa tekniker och läsbarheten, samt sous vide kokbokens visuella intryck.

Denna topp 5 lista går i fallande ordning.

5. Sous vide – The art of precision cooking

Sous vide kokbok 5
The art of precision cooking

Denna sous vide kokbok är vackert gjord med många fina och bra detaljer. Dem sammanfattar recept och information tydligt och den förklarar väl hur du ska krydda.

Kokboken har inte samma djup som de andra böckerna i listan, men den har några recept som du inte kommer kunna hitta i något annat uppslag.

Är du intresserad av denna kokbok hittar du den här

4. Sous vide at home

sous vide matlagning hemma
Sous vide at home

En sous vide kokbok av Douglas Baldwin som dessutom driver en fantastisk webbplats för sous vide matlagning. Detta är en omfattande och regelbundet uppdaterad avhandling om teknikerna runt denna matlagningsmetod. Hans fokus på livsmedelssäkerhet och pastörisering är också mycket bra.

Är du intresserad av denna kokbok hittar du den här

3. Modernist cousin at home

Modernist sous vide cousin
Modernist cousin at home

Bortsett priset, skulle denna sous vide kokbok förmodligen vara en given andraplats. För 1126kr får du denna handbok om 456 sidor tillägnad det moderna köket. Boken har ett otroligt detaljerat avsnitt med sous vide matlagning man inte bör missa. Boken är visuellt imponerande och fylld med användbart material. Recept listan är enorm, och det är precis vad man vill ha ut av en bok som denna.

Är du intresserad av denna kokbok hittar du den här

2. Modernist cooking made easy

Lätt matlagning med sous vide
Modernist cooking made easy

Av alla de sous vid kokböcker, är denna förmodligen den mest praktiska. Enkel och lätt att följa, med ett stort urval av recept baserade på vilken typ av huvudingrediensen du använder, fågel, ägg, etc. Med tanke på dess låga pris jämfört med många av de andra populära sous vide kokböckerna är detta förmodligen det bästa valet för någon just börjat använda metoden.

Är du intresserad av denna kokbok hittar du den här

1. Under Pressure: Cooking Sous Vide, By Thomas Keller

Matlagning med sous vide
Under pressure sous vide cooking

Förmodligen den vackraste sous vide kokbok du kommer att hitta. Bilderna är helt fantastiska och boken börjar med allvarliga diskussioner kring matlagningsmetoden och olika tekniker.Men boken ger användbar information, inklusive en ordlista över tillagningstider och temperaturer för de flesta maträtterna som man skulle laga med sous vide.

Är du intresserad av denna kokbok hittar du den här

 

Läs mer om de bästa maskinerna här.