Sous vide temperaturer

Nedan hittar du de temperaturer som krävs för de olika typerna av rätter vid sous vide matlagning.

Alla temperaturer avser medium rare. Är du intresserad av en annan tilllagningstrad kan nedan exempel tillämpas.

 Rare Minus 1 grad
 Medium Plus 2 grader
 Well Plus 3 grader
Typ Vikt ca Grader C Timmar
Oxkött
Rumpstek 1 kg 55 Minst 12
Picanha 1-2 kg 55 8 timmar
Oxfilé 1,5-2 55 10 timmar
Utskuren biff 2 55 10 timmar
Innanlår, rostbiff, rostas 1,5 55 7 timmar
Tjocka filén 2 kg 55 8 tim
Flankstek 1 kg 55 10 tim
Oxstek 2 kg 55 24 timmar
Fransyska 1,5 kg 55 5 tim
Delar som behöver längre tid eller högre temperatur
Oxbringa 2 kg 58 24 timmar
Högrev med ben 1,5 kg 57 15 tim
Bröst/slag 2 kg 58 24 tim
Portionsdelar
Högrev 200-300 gram 55 2-3 tim
Ryggbiff
Oxfile
Rumpstek
Entrecote
Ryggbiff
Hamburgare 250 gram 56,5 1,5 – 2 tim
Fläskkött
Större bitar, stekar etc > 1 kg 62,5 8-10 tim
Fläsklägg 67 20 tim
Griskind 65 > 18 tim
File 62,5 6 tim
Ribs > 24 tim
Mindre styckdelar elr portions stl
File 2 cm 58 3 tim
Kotlett 58 4 tim
Kotlett m ben 59 4 tim
Schnitzel tunn 60 3 tim
Karre 62 3 tim
Lamm – portions stl
Kotlett 55,5 3 tim
File 55,5 3 tim
Racks (hela) 55,5 3 tim
Fågel
Kyckling
File medium 63 3 tim
well 70 3 tim
Lår medium 63 5 tim
well 70 5 tim
Ankbröst medium 63 5 tim
well 70 5 tim
Anklever 3 cm 58 25 min
hel ”straffad” rulle 58 40 min