Vakuumförpackare test

Vakuumförpackare Test

Tupperware, aluminiumfolie och den revolutionerande zip lock påsen har en sak gemensamt. Tanken är att alla metoderna ska användas för att på ett effektivt sätt preservera mat. Dock finns en nedsida med dem alla – Ingen av dem kan preservera maten mer än några dagar åt gången då bakterier frodas i luften och samlas i  påsen.

Med respekt för de enklare metoderna är en bra vakuumförpackare outbytbar när det kommer till att preservera mat i längre perioder utan att påverka matens kvalitet.

En vakuumförpackare suger ut all luft ur vakuumpåsen och värmer sedan kanten till den exakta temperaturen så att båda sidorna av plasten blir ett med varandra. När maten inte har något syre runt sig har bakterier, mögel och andra insekter svårt att trivas och maten håller därför sin forna kvalitet en mycket längre period.

Resultatet av en bra vakuumförpackare är 5 gånger längre än en normal livslängd i en plastpåse eller tupperware produkt och vi rekommenderar därför starkt att införskaffa sig en. Priserna varierar och det finns allt mellan några hundralappar till flera tusentals kronor.

Jagar du eller har tillgång till stora mängder livsmedel rekommenderar vi att köpa en mer avancerad vakuumförpackare. Det finns vakuumförpackare som dessutom går att bygga in i ditt kök och ser ut som vilken låda som helst.

Förvarar du sen den vakuumförpackade maten i frysen ser du med säkerhet till att minusgraderna håller maten fräsch i månader då enzymer och andra bakterier inte trivs där.

Något som är unikt med vakuumförpackad frusen mat är att de inte finns en chans att de blir frostskadade och det är något som brukar uppskattas av de som gillar att frysa in mat över längre perioder så som kött, fisk och fågel.

Du kanske är en grillgalning och älskar att marinera maten innan du lägger det på grillgallret. Stoppar du marinaden och köttet i en vakuumpåse och sedan vakuumförpackar det går marineringen mycket snabbare då marinaden tränger in i köttet på ett annat sätt.

När du lagar mat med en Sous vide maskin rekommenderas det att du använder dig utav en Vakuumförpackare att förpacka maten med. Kött blir inte bara mörare utan alla näringsämnen är kvar i påsen. Vid överhettning av kött, exempelvis när du steker eller grillar, försvinner många av de näringsämnen som finns i köttet och därför rekommenderar vi att vacca maten innan du kör ner den i vattenbadet.

Nedan listar vi de bästa vakuumförpackarna för sous vide matlagning.

 

 

Är du intresserad en sous vide maskin till din nya vakuumförpackare kan du läsa mer på vårt startsida.